Hozzávalók:
Omlós tészta:
100 g liszt
30 g cukor
csipet só
70 g hideg vaj
+ 1 tojássárgája
100 g liszt
30 g cukor
csipet só
70 g hideg vaj
+ 1 tojássárgája
Citromkrém:
200 g cukor
2 evőkanál frissen reszelt citromhéj
60 g liszt
csipet só
3 tojás
1 /1, 2 dl citromlé
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A lisztet, a cukrot, a sót és a vajat összemorzsolom, általában géppel, ha megtalálom a dagasztófejet. (Ami a romokban lévő háztartási gépünk utolsó használható feje)
Kivajazom és kilisztezem a formát.(3 mini formára vagy egy kisebb formára elég)
A tésztát belenyomkodom a formába, ha nagyon ragad kanál segítségével laposra egyengetem, majd berakom az előmelegített sütőbe kb 5-10 percre illetve amíg kicsit meg nem pirul.
Közben a citromlevet a tojásokkal és a cukorral habosra keverem, majd mehet bele a só, a citromhéj és a liszt is.
Amikor a tésztaalap kissé megpirult lekenem egy tojás sárgájával és ráöntöm a tölteléket.
4 megjegyzés:
hello, most találtam Rád! baromi jó dolgokat csinálsz!!! szuper! nagyon tetszik minden!
dp
úúú nem is tudod, mennyire jól esik mindenkinek büszkén mesélem, hogy az egyik kedvenc blogom írójától micsoda bókot kaptam!köszi
ja és még nagyon friss a blog szóval ha van valami ötleted, kritikád, meglátásod stb. bárminek örülnék!
jaj, ne viccelj már!!:) dobj egy emailt, aztán dumáljunk. doctorpepper7(kukac)gmail(pont)com.
én is szeretlek, ha ilyeneket mondasz:)
Megjegyzés küldése