Kókuszkrémes kókuszbrownie

 Kitaláltam egy desszertet, aminek brownie alapja van, meggyes sajtkrém a tölteléke és vaníliás sajtkrém a bevonata, csak nem volt itthon sajtkrém. Aztán kiderült, hogy liszt sincs, viszont találtam 3 zacskó kókuszreszeléket, persze mindnek kb. csak a fele volt meg. Így lettek végül kókuszkrémmel töltött kókuszbrownie tornyok. 



Teljesen gluténmentes.

Hozzávalók a kókuszos browniehoz:
120 g vaj
200 g étcsoki (70%-os)
3 tojás
200 g cukor
fél vanília rúd kikapart belseje
150 g kókuszreszelék (én ledaráltam a reszeléket is, hogy kevésbé legyen darabos)
1 dl tej

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A vajat egy lábosban kis lángon olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a csokit is.
A tojásokat keverjük egyenként a csokihoz.
Keverjük a masszába a cukrot, a kókuszt, a vaníliát és a tejet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben oszlassuk el a tésztát és kb. 30 perc alatt süssük készre az előmelegített sütőben.
A sütit hagyjuk teljesen kihűlni, akár a hűtőbe is betehetjük, ha már nem forró.
Kivágó formával vágjunk köröket a sütiből, de akár fel is szeletelhetjük.



Hozzávalók a kókusztöltelékhez:
3+1 dl tej
100 g cukor
10 g kukoricakeményítő
1 rúd vanília kikapart belseje
5 tojás sárgája
100 g kókuszreszelék

Elkészítés:
1 dl tejet keverjünk el a kukoricakeményítővel.
A maradék 3 dl tejet forraljuk fel a cukorral, a vanília kikapart belsejével és a vaníliaruddal.
Öntsük a keményítős keveréket a felforrt tejhez és 4-5 percig forraljuk kis lángon, majd halásszuk ki belőle a vanília rudat.
A tojások sárgáját habverővel verjük fel, majd folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet. Az egész mehet vissza a lábosba, hogy kis lángon kevergetve besűrűsödjön. (Kb. puding állagúra)
Vegyük le a lábost a tűzről, keverjük bele a kókuszt, fedjük le és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha a süti és a krém is kihűlt, építsük fel a tornyokat és kenjük le őket amivel szeretnénk.

Ha négyszög alakú szeleteket készítünk, nyílván kevesebb összetevő megy pocsékba, de én a maradékokból pohárkrémet csináltam.

Bevonat:
Sima csokimáz: étcsoki+vaj
Kókuszos: kemény habbá vert habtejszín + kókusz



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...