Sütőtökös Lasagne







Hozzávalók:

Kb. háromnegyed doboz lasagne tészta
1 kg sütőtök püré
2 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
3 teáskanál szárított zsálya
500 g ricotta
3 +3evőkanál reszelt parmezán
2 tojás
2 dl tejszín
bors
1.5 dl tej

Elkészítés:

A sütőtököt mossuk meg és kaparjuk ki a magját egy kanállal. Vágjuk fel nagyobb darabokra és tegyük egy tepsibe. Helyezzük mellé a félbevágott héjas hagymákat és az egészben hagyott héjas fokhagymákat is. 200 fokon süssük a zöldségeket kb. 30-45 percig, illetve addig, amíg a sütőtök meg nem puhul.
Kaparjuk ki egy kanállal a sütőtők húsát a héjából. A vöröshagyma belsejét válasszuk le a héjától, a fokhagymát, pedig nyomjuk ki a héjából. Tegyük a hagymákat, a tököt és a zsályát egy mély tálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pürésítsük az egészet.
A ricottát keverjük el a tojásokkal, a tejszínnel és 3 evőkanál reszelt parmezánnal. Sózzuk, borsozzuk, de vigyázzunk, mert a parmezán önmagában is elég sós.
Egy magas peremű tepsi aljára öntsük a maradék 2 dl tejet, majd fektessünk le egy réteg lasagne lapot. Nyugodtan tördeljünk szét egy lapot és fedjük be vele a réseket, hiszen a darabok össze fognak sülni.
Az első réteg lasagne lapot kenjük meg a ricottakrém harmadával, majd fedjük be egy újabb réteg tésztával. Ezt a réteget a sütőtök püré felével kenjük meg. Jöhet egy újabb tészta, ricotta és sütőtök adag, majd az utolsó befejező ricotta réteg. A lasagne tetejét szórjuk meg a maradék reszelt parmezánnal, fedjük le és toljuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe.
15 perc után távolítsuk el a fedőt és süssük pirosra további 15 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...