Répa krémleves füstölt sajttal

Kedvenc krémleves.

Ötlet: Kőleves ebédmenü

Komolyan, a füstölt sajtnak olyan a répaleves, mint a parmezánnak a balzsamecet, azért létezik, hogy azzal együk. Ezt a gondolatmenetet kicsit lehúzza, hogy nálam a füstölt sajt= karaván sajt. Ez van, ettől még állat.



Ne reszeljük, inkább kockázzuk a sajtot, így az nem olvad szét, a formáját megtartva lágyul meg teljesen.

Hozzávalók:
800 g sárgarépa
1,5 l hús- vagy zöldségleves 
1 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
1 teáskanál só
bors
szerecsendió
citromlé (elhagyható)
füstölt sajt

Elkészítés:
A répát hámozzuk meg és vágjuk karikákra.
A hús illetve zöldséglevet forraljuk fel, adjuk hozzá a felkarikázott répát és lassú tűzön lefedve, főzzük kb. 30 percig, illetve amíg a zöldség teljesen meg nem puhul.
A főzőlével együtt a megfőtt répát pürésítsük turmixgépben, vagy botmixerrel.
A vajat és a lisztet gyúrjuk kis golyóvá, dobjuk a levesbe és habverővel folyamatosan keverve, hagyjuk feloldódni.
Forraljuk fel a levest újra, majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és citromlével.
Tálaljuk felkockázott füstölt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...