Best Cheesecake Ever

 Egyértelműen ez a legfinomabb édesség amit valaha csináltam. Igazából én tényleg nem értem, hogy mitől lesz ennyire jó, nincs is benne semmi! Ezért szeretek sütni, mert  pár teljesen érdektelen hozzávalóból olyan elképesztő dolgot lehet készíteni, mint ez a torta.


 Hozzávalók a sajttortához
135 g vaj
 225 g teljes kiőrlésű búzából készült keksz  (Győri édes zabfalatok a legjobb)
100 g meggylekvár
450 g Philadelphia krémsajt
150 g porcukor
2 tojás
1 vanília rúd

A sajttorta elkészítése
A sütőt melegítsük elő 150 fokra. A vajat olvasszuk fel. A kekszet morzsoljuk szét. Ehhez a legegyszerűbb turmixgépet vagy darálót használni, de ha egyik sincs kéznél, csomagoljuk a kekszet konyharuhába és egy húsklopfolóval ütögessük addig, amíg megfelelően morzsás nem lesz a keksz. A kekszmorzsát és az olvasztott vajat keverjük jól össze, majd egy 18 cm átmérőjű tortaformának az aljába nyomogassuk bele a keveréket. A tortaformát tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet. Keverjük össze habverővel a sajtkrémet, a porcukrot, a tojásokat és a vaníliarúdból kikapart magokat.
A kekszalapot kenjük meg a meggylekvárral, majd öntsük rá a krémet. Vízfürdőben süssük a süteményt készre. A vízfürdőhöz egy magasabb peremű tepsibe tegyünk annyi forró vizet, hogy a tortaformának a kétharmadáig érjen. A tortaformát jó alaposan csomagoljuk be kívülről alufóliába, így megakadályozzuk, hogy a víz beszivárogjon. Helyezzük a formát a tepsibe, majd az egészet tegyük a sütőbe. A 150 fokos sütőben nagyjából egy óra alatt elkészül a süti. Akkor jó, ha a közepe még kicsit mozog, amikor megrázzuk a formát. Ha a torta kihűlt, tegyük hűtőbe pár órára, hogy később szép szeleteket vághassunk belőle.

Hozzávalók a meggyszószhoz
250 g meggy (befőtt vagy fagyasztott is lehet)
5 dl meggylé
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
cukor

A meggyszósz elkészítése
A csapott evőkanál étkezési keményítőhöz keverjük hozzá a meggylevet, majd közepes lángon sűrítsük be. Az édesszájúak ízesíthetik némi cukorral is a keveréket. Ha megfelelő sűrűségű a szósz, adjuk hozzá a meggyet is. (Amennyiben fagyasztott meggyet használunk, hamarabb tegyük hozzá, hogy kiolvadhasson.)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...