Egyszerű pizza

Van egy nagyon jó, évek óta használt pizza receptünk. Ez nem az. Ez a Gordon Ramsay féle gyors pizza, amit a Csak könnyedén szakácskönyv kritikához készítettem el. Tényleg kevesebb idő és jóval kevesebb energia kellett hozzá. Az eredmény mondjuk a bevált recepthez képest 70 százalékos, de az, hogy a másik recept egy picit jobb, nem jelenti azt, hogy ez rossz lenne.

A kép azért olyan, amilyen, mert a harmadik kattintásnál lemerült a gép és a pizza nem élte meg a feltöltést.



Hozzávalók:
2 teáskanál élesztőpor (gyorsélesztő)
250 ml langyos víz
600 g liszt
1 evőkanál olívaolaj
560 g passzírozott paradicsom
1 evőkanál vaj
1 gerezd fokhagyma-azaz 3
bors
mozzarella
paradicsom
bazsalikom

Elkészítés:
Az élesztőt keverjük el a langyos vízzel és hagyjuk pár percig állni.
A lisztet, az olajat és az élesztős vizet gyúrjuk össze, ha van gépünk, használjuk azt. Addig kell keverni, amíg a tészta sima nem lesz és elválik a tál oldalától.
Lefedve kelesszük a duplájára.
A paradicsomot a vajjal, a kinyomott vagy lereszelt fokhagymával, sóval, borssal közepes lángon a felére forraljuk.
A sütőt melegítsük elő 200/220 fokra.
A tésztát vágjuk ketté, lisztezett felületen nyújtsuk ki, tök mindegy milyen alakúra, szerintem minél vékonyabbra.
Tegyük kivajazott tepsibe, kenjük meg a sűrített paradicsommal, tegyük rá a mozzarella és paradicsom szeleteket, a tépkedett bazsalikomot és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...