Hamburger


HÚS, HÚS, HÚS= Nagycsarnok, földszint C-VI/4. Budapest, Fővám tér.

 Buci
Hozzávalók: (10-12 bucihoz)

 2 csésze langyos víz
5 evőkanál cukor
1 zacskó szárított élesztő
1,5 teáskanál só
negyed csésze olaj
5-6 csésze liszt
1 felvert tojásfehérje
1 evőkanál víz

Elkészítés:

Az élesztőt keverjük el a vízzel, a cukorral, a sóval és az olajjal.
Ha lehet, használjunk robotgépet, aminek van dagasztófeje, így a dagasztás sokkal kevesebb időt és energiát igényel. Adjuk a lisztet fokozatosan az élesztős keverékhez addig, amíg olyan puha tésztát nem kapunk, ami már elválik a tál falától.
Dagasszuk a tésztát további 10 percig.
Dagasztás után fedjük le konyharuhával a tálat és meleg helyen kb. 30-40 perc alatt kelesszük a tésztát a kétszeresére.
Ha megkelt a tészta, gyúrjuk át, majd osszuk annyi részre, ahány zsemlét sütni szeretnénk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztadarabokból formáljunk golyókat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire őket. Kelesszük a zsemléket 20 percig.
Kenjük meg a tetejüket a felvert tojásfehérje és a víz keverékével, ettől szép fényes lesz a felületük.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük készre a bucikat. Ha túl hamar sötétedni kezdenek, takarjuk le a tepsit alufóliával.
Sütés után tegyük őket rácsra és várjuk meg amíg kihűlnek. A hamburger összeállítása előtt vágjuk a zsemléket félbe és a belsejüket grillezük a sütőben ropogósra.


Húspogácsa

Hozzávalók: (9-10 kisebb vagy 5 nagyobb darabhoz)

500 g kétszer darált marhahús (Ha tehetjük, kérjük meg a hentest, hogy daráljon a húshoz egy kevés marha vese faggyút)
Egy nagyobb vagy két kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál mustár
2 evőkanál paradicsompüré
1 tojás
bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A darált marhát gyúrjuk össze az apróra vágott hagymával, a lereszelt fokhagymával, a mustárral, a paradicsompürével és a tojással. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot.
Formázzunk a húsból lapos pogácsákat, tegyük őket olajozott tálra és egy két órára mehetnek a hűtőbe állni. Ha közvetlenül sütés előtt formázzuk a pogácsákat, sokkal könnyebben szétesnek a serpenyőben.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd süssük a húsok mindkét oldalát méretüktől függően kb.6-8 percig, illetve addig, amíg át nem sülnek.



 Amire még szükség lesz 

cheddar sajt
pirított bacon
paradicsom
paprika
lilahagyma
madárbegy saláta





Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...