Sütőtöktorta

Fűszerezésében és hangulatában a répatortára hajaz, de sokkal könnyebb, szivacsosabb a piskótája. Volt aki kóstolás után kijelentette, hogy mostantól a répatorta helyett a sütőtök torta lesz a kedvence. Ilyet mindig jó hallani, pláne saját receptre.


Hozzávalók:

180 g barna cukor
250 g sütőtök püré
1,5 dl olaj
1 rúd vanília kikapart belseje
2 tojás
150 g liszt
100 g darált dió
1 teáskanál sütőpor
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
egy csipet só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Készítsük el a sütőtökpürét. A sütőtököt vágjuk fel nagyobb darabokra és tegyük a sütőbe nagyjából fél órára, hogy teljesen megpuhuljon. Ha megsült, kaparjuk le a héjról a tök húsát, tegyük turmixgépbe és pépesítsük. A sütőt ne kapcsoljuk ki, mert még szükség lesz rá.
Keverjük el a cukrot az olajjal, a sütőtök pürével és a vanília kikapart belsejével. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, jól elkeverve az egészet.
A maradék száraz hozzávalókat keverjük el, majd adjuk a folyékony keverékhez.
Öntsük a tésztát kivajazott, lisztezett tortaformába és süssük készre nagyjából 45 -60 perc alatt. 45 perc után ellenőrizzük tűpróbával, hogy megsült-e a tészta, ha a tűt tisztán húzzuk ki a sütiből, kész is a torta. Ha a süti teteje túl hamar nagyon pirulni kezd, alufóliával fedjük le.
Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe. Készítsük el a krémet. És kenjük meg vele kívül belül a tortát.


Cream cheese frosting

Hozzávalók:

250 g Philadelphia sajtkrém
¼ bögre vaj
egy bögre cukor
vanília

Elkészítés:

A vajat keverjük krémesre a krémsajttal. (Használjunk szobahőmérsékletű hozzávalókat, így tudjuk igazán egyenletesre elkeverni.) Adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliát is, és keverjük megfelelő állagúra. (Mindenképpen porcukorral dolgozzunk, mert a kristálycukor ropog a fog alatt.) A kikapart vaníliát helyettesíthetjük vanília aromával is, de az kicsit megsárgítja a krém színét. Ha kikapart vaníliát használunk, a használt termést ne dobjuk ki, mert főzött krémekhez még rengeteg ízt adhat, illetve a cukorhoz téve, azt is megízesíti.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...