Hozzávalók a nutellához:
150 g mogyoró (csak 100g mogyoró volt itthon, a maradékot dióval helyettesítettem)
100 g tejcsoki
2 evőkanál porcukor (tényleg por kell, mert a kristály nem olvad fel és ropog a fog alatt)
1 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 evőkanál vanília aroma
egy kis csipet só
4-5 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A mogyorót meg kell pucolni. 180 fokos sütőben süssük kb 10 percig. Sütés után a kezünk között le tudjuk morzsolni a héját.
A hámozott mogyorót botmixer aljára csatolható darálóban vagy turmixgépben daráljuk krémesre. Ez percekig is eltarthat.
Adjuk hozzá a csokit, a cukrot, a kakaót, a vaníliát és a sót és daráljuk tovább.
Kanalanként adagoljuk hozzá az olajat is. Lehet, hogy kevesebb is elég lesz, hogy elérjük a megfelelő állagot.
Én utolsó lépésként átpasszíroztam egy szűrőn a krémet, mert véletlenül dióhéjat is beledaráltam, de végül ettől lett szép fényes és igazán nutella állagú a krém.
Hozzávalók a Blondieshoz:
1 csésze liszt
½ teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
egy nagy csipet só
½ csésze durvára darabolt dió
1 csésze barnacukor
2 zacskó bourbon vaníliás cukor
½ csésze olvasztott vaj
2 tojás
4-6 evőkanál nutella
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Az összes szárazanyagot keverjük el.
Öntsük hozzá az olvasztott vajat , keverjük el, és mehet bele a 2 tojás is.
Öntsük kivajazott, lisztezett formába és márványozzuk a nutellával. Kanalazzuk a felületére a nutellát és húzzuk el a csomókat kissé, mintha hanyagul belekevernénk, de ne vegyítsük teljesen a tésztát a krémmel, maradjanak benne nagyobb adag nutellás részek is.
Süssük kb. 20-25 percig.
Süssük kb. 20-25 percig.
1 megjegyzés:
semmi főzés, semmi tej a nutellában ? . ez a verzió is jól hangzik :)
Megjegyzés küldése