Halloweeni véres ujjak

Muhahaha.


Ötlet innen.

Hozzávalók:
250 g liszt
150 g vaj
200 g darált mandula vagy dió (mandulával világosabb tésztát kpunk)
100 g cukor
 egy csipet só
egy vanília rúd kikapart belseje
2 tojás
egész mandula
piros lekvár (meggy, eper, ribizli stb.)



Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
A lisztet, a vajat, a darált diót, a cukrot, a tojást, a sót és a vaníliát gyúrjuk össze.
Formázzunk bütykös ujjakat és tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsire.
Az ujjak végét kicsit nyomjuk be, egy csepp lekvárral kenjük meg és illesszük a helyére a mandulakörmöket. Ha szét tudjuk szedni a mandulákat, elég egy fél mandula is. Ha héjas mandulánk van, forrásban lévő vízben főzzük 1 percig, ezután könnyedén lejön a héja.
Az előmelegített sütőben, mérettől függően kb. 15 perc alatt készre sülnek.

Mártogatni:
A lekvárt, turmixoljuk le és kevés vízzel higítsuk, ha túl sűrű.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...