Mascarpone krémes meggyes pite



Hozzávalók: (2 kis tortához)

120 g liszt
1,5 evőkanál cukor
90 g hideg vaj
1 evőkanál víz

Hozzávalók a töltelékhez:
jó minőségű meggylekvár
2 dl habtejszín
100 g fehércsokoládé
120 g mascarpone
200 g meggy (fagyasztott)
1 evőkanál cukor
szeletelt mandula

Elkészítés:
A lisztet és a cukrot morzsoljuk el a hideg vajjal.
Adjunk hozzá annyi hideg vizet, hogy összegyúrva nyújtható tésztát kapjunk.
Pihentessük a tésztát a hűtőben 30 percig
A sütőt melegítsük elő 180 fokra
Pihentetés után, lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra és béleljük ki a tésztával az előzőleg vajjal kikent és lisztezett formákat.
Tegyünk a kibélelt formákra sütőpapírt, majd szórjunk bele babot vagy lencsét nehezéknek, így a sütés közben nem nő meg nagyon a tészta közepe és lesz hova tölteni a krémet.
10 perc sütés után vegyük le a nehezéket és a sütőpapírt a formáról és további 5 perc alatt süssük készre a pitéket.
A kihűlt pitetésztákat kenjük meg meggylekvárral.
A habtejszínt verjük kemény habbá
A fehér csokit gőz fölött olvasszuk meg, majd keverjük el a mascarponéval. (Egy lábosba tegyünk vizet, majd arra helyezzünk egy tálat úgy, hogy annak az alja ne érjen bele a vízbe.)
Keverjük a mascarponés keveréket a tejszínhabhoz, majd töltsük meg a krémmel a pitetésztákat.
A meggyet karamellizáljuk egy evőkanál cukorral majd tegyük a krém tetejére.
Pirítsuk meg a szeletelt mandulát üres serpenyőben. Ne használjunk fakanalat a kevergetéshez, inkább rázzuk a serpenyőt, így nem törjük szét a mandulaszeleteket. Ha kész szórjuk meg a kész süteményt vele és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...