Rozmaringos, olívaolajos sütemény

David Lebovitz Ready for Dessert című könyvében találtam a receptet Csak a könyv tesztelése miatt készítettem, nem volt kedvem bonyolultabbhoz pedig amúgy nem jellemző, hogy felkeltené egy egyszerű világos piskóta az érdeklődésemet, hiszen nincs benne csoki vagy gyümölcs vagy krém vagy akármi ami nálam a lényeg. Meglepően finom és nekem tetszik, hogy a puha piskótában néhol még ropog a  kukoricadara.

Hozzávalók:
115 g vaj
2+4 teáskanál apróra vágott friss rozmaring
20 g+130 g kukoricadara
140 g liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
125 ml olíva olaj
5 tojás
2 tojássárgája
1 teáskanál mandulaaroma
 265 g cukor

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
Egy tortaformát kenjünk ki vajjal, az alját szórjuk meg 2 teáskanál apróra vágott friss rozmaringgal, majd szórjuk meg 20 g kukoricadarával. A formát forgassuk meg és kissé ütögessük le, hogy egyenletesen eloszlassuk a darát.
A lisztet, 130 g kukoricadarát, a sütőport, a maradék rozmaringot és a sót keverjük el egy tálban.
Egy másik tálban keverjük el az olíva olajat, a tojásokat, a két tojássárgáját és a mandula aromát.
Elektromos habverővel kb. 3-5 perc alatt keverjük a vajat krémesre a cukorral, majd öntsük hozzá a tojásokat és a lisztes keveréket is.
A tésztát oszlassuk el az előkészített tortaformába, majd 40 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e. Szúrjunk pálcikát vagy hústűt a torta közepébe és, ha kihúzva a tűt annak tiszta a felülete, a sütemény átsült.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...