Finom. Csak jó lenne, ha nem lennék túl lusta és türelmetlen megtanulni a csoki temperálását, mert akkor még a csokiréteg is ropogós lehetne, mint az igaziban. Végül ezzel a kis jellemhibával is elég kapós volt és addig is amíg megtanulom a temperálást, golyó formájúra csinálom és túrós desszertnek hívom, így már senkinek eszébe sem jut, hogy ropogós is lehetne.
Hozzávalók:
500 g tehéntúró
4 evőkanál porcukor
2 tojás sárgája
150 g reszelt kókusz
4 evőkanál tejszín
100 g vaj
200 g étcsokoládé
Elkészítés:
A túrót egy kis lyukú szűrőn egy kanál segítségével nyomjuk át, hogy igazán krémes állagot kapjunk.
A kókusz reszeléket érdemes egy kávédarálóval tovább darálni, szinte pépesre, de ez a lépés elhagyható.
Adjuk a túróhoz a kókuszt, a porcukrot és a 2 tojássárgáját és keverjük jól el a masszát. Ha túl sűrűnek találjuk egy kevés habtejszínnel lazíthatjuk. A masszának könnyen formázhatónak kell lennie.
A túrós keverékből vizes kézzel formázzunk megfelelő nagyságú rudakat vagy golyókat, helyezzük őket tálra, majd tegyük 15-30 perce a mélyhűtőbe. Ettől a formák megdermednek és könnyebb bevonni őket csokival.
A csokit gőz felett olvasszuk fel a vajjal és a tejszínnel, majd hűtsük langyosra. (Egy lábosba vizet teszünk, és egy a lábos szájánál nagyobb tálat helyezünk rá úgy, hogy a tál alja ne érjen a vízhez.)
Ha kihűlt a csoki forgassuk bele a rudakat és hagyjuk őket megkötni.
Tálalásig tartsuk hűtőben az édességet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése