Nutellás habos torta

Eredetileg kakaós kekszalapot ír, de nem hagyok ki egy lehetőséget, hogy zabfalatokat használhassak.

A nutelláról annyit, hogy szerintem zseniális.
Imádom a mű kajákat, nincs jobb dolog a ketchupnál. Bármilyen rossz ételt feljavít. A nutella pedig az édességek ketchupja. Egy elrontott süti, kevés nutella, egy kis lekvár, ha van, és a süti újra az élők sorában.



Stahl recept- (fél adag, kisebb formára)

Hozzávalók:
80g olvasztott vaj
125 g zabfalatok (egy zacskó)
100 g tejcsoki
100 g étcsoki
100 g nutella
0,5 dl rum
3 dl habtejszín (hideg-ha habot verünk, minél hidegebbet kell használni)

A tejcsokit, az ércsokit és a nutellát olvasszuk össze a rummal. Hagyjuk kicsit kihűlni. Nekem nem szép fényesre olvadt meg, inkább összeugrott, de aztán a tejszínnel elkeverve, megint jó lett az állaga.
A kekszet daráljuk le, keverjük el az olvasztott vajjal és nyomkodjuk egy kivajazott tortaforma aljába.
A tejszínből verjünk lágy habot és forgassuk össze a csokival. Lazítsuk fel a csokit először a hab harmadával, utána könnyebb beleforgatni a maradékot is. Öntsük a coskikrémet a kekszalapra.
Éjszakára, illetve pár órára tegyük hűtőbe megdermedni. Tálalás előtt késsel vágjuk körbe a formát és emeljük le róla.



2 megjegyzés:

Beastie írta...

maradt még házi nutellám, lehet jól kipróbálom :) köszi.

re írta...

majd számolj be, h hogy sikerült!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...