Egyszerű gyümölcskenyér

Az első karácsonyi süti.


 Sok recepthez csak tojássárgája kell, ezért csomó tojásfehérje megmarad. A tojásfehérjét le lehet fagyasztani (hatosával) tejfölös pohárban és később elővenni, például ehhez a sütihez. Azt hiszem egy átlag tojás fehérjéje 30 g. (Ha elfelejtenénk, hányat fagyasztottunk le.)

Recept Zitától.

Hozzávalók:
6 tojásfehérje
20 dkg cukor
5 dkg étcsokoládé
5 dkg mogyoró, dió vagy mandula)
15 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, szilva, barack, meggy, áfonya, stb.)
fél vaníliarúd
1 dkg liszt

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tojásfehérjéket habosra keverjük, majd adagonként hozzáadva a porcukrot kemény habbá verjük. Akkor jó, ha a tálat fejjel lefelé fordítva a hab a helyén marad. A csokoládét és a mogyorót durvára vágjuk, illetve ha nagyobb aszalt gyümölcsöt használunk, mint a sárgabarack vagy a szilva, azt is vágjuk fel apró darabokra. (Egyszerűsíthetünk a folyamaton úgy, hogy a gyümölcsöket a botmixerrel, az összeépíthető késes résszel apróra vágjuk) A mazsola, meggy és a hasonló méretű gyümölcsök mehetnek a sütibe egészben. A gyümölcsöt, mogyorót, csokit, lisztet és a rúdból kikapart vaníliát elkeverjük, majd óvatosan lehetőleg fakanállal vagy lapáttal beleforgatjuk a tojásfehérjét, ne használjunk habverőt, és ne kevergessük túl sokáig a masszát, mert a hab összetörik. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és az előmelegített sütőbe tesszük. 45 perc alatt sül készre, illetve tűpróbával tesztelhetjük. (Szúrjunk hústűt vagy pálcikát a sütibe, akkor van kész, ha a tűt tisztán húzzuk ki, nincs rajta ragacsos tészta.)

My babies.
/Novemberiek -)/

2 megjegyzés:

Doctor Pepper írta...

na neeee, ez a havi termés??? Te jó ég!! nagyon durva! költözz hozzám!:)

re írta...

olyan szepsegesek!huhuu az lenne aztan a valasztek a konyvtaraink egyutt:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...