Diós márványsajtos gombás lepény, kakukkfűvel és aszalt szilával

(Nagyon) Távol áll tőlem, hogy romantikus, mesés, költői nevet adjak egy kajának, de ez tényleg annyira őszies, hogy megfordult a fejemben, hogy ez egy Őszpite. De nem. Ehelyett mániákusan bele akarok sűríteni minden hozzávalót a címbe, mert úgy izgibb. Annyira bejött a múltkori paprikás lepény, hogy ma két újat is kitaláltam ebédre. Ez az egyik. Megint csak leveles tészta az alap, diós márványsajtos krémmel, a feltét pedig kakukkfűvel és lilahagymával pirított, barna csiperkegomba és aszalt szilva. Ezt is kb. 10 perc alatt építettem fel és aztán csak sütni kellett.

Lepények folyt. köv.


Hozzávalók:
egy csomag (2 lap van benne)-540 g leveles tészta
2 dl tejszín
200 g márványsajt
2 tojás
bors
70 g darált dió
200 g gomba
1 nagy fej lilahagyma
kakukkfű (jó sok)
2 evőkanál olívaolaj
egy marék aszalt szilva

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy sütőpapírral bélelt tepsin helyezzük egymásra a két tésztalapot és a széleit gátként hajtsuk fel, így nem folyik ki nagyon a töltelék.
Ha nagyon sok tölteléket teszünk a tésztára, tegyük be a sütőbe üresen 5 perc elősütésre.
A hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A gombát mossuk meg alaposan, vágjuk le az elkeményedett szárvéget és szeleteljük fel.
Felforrósított olajon kicsit fonnyasszuk meg a hagymát, hogy összeessen, majd mehet hozzá a gomba és a kakukkfű. Sózzuk, borsozzuk és pirítsuk kb 5-10 percig.
A diót keverjük el a tejszínnel, a tojásokkal és a szétmorzsolt sajttal. Sózzuk, borsozzuk a krémet is.
Öntsük a krémet a tésztaalapra, majd szórjuk rá a gombás hagymás keveréket.
Az aszalt szilvát daraboljuk fel és szórjuk meg vele a lepényt.
Előmelegített sütőben süssük kb 30-35 perc alatt készre.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...