Nem szeretem a zselatinos túrótortákat, amiket nem kell sütni. Mindig úgy érzem, hogy csak a szerencse tartja őket egyben. Ez a túrótorta iszonyú finom, nálam toplistás. Mostanában csak elvitelre készítem, itthonra nem, mert tuti felfalom az egészet. Szerintem az a legjobb benne, hogy a tetejére szórt morzsák a sütéskor ropogósra sülnek
Igazából bármilyen gyümölcsből elkészíthető, a képen epres változat van még anno az eperszezonból, de talán a meggyes a favorit.
Recept Nonótól
Hozzávalók:
500 g gyümölcs (savanyú gyümölcsből finomabb)
150 g vaj
375 g liszt
225 g cukor
egy vanília rúd kikapart magja
2 tojás
250 g túró
egy citrom lereszelt héja
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A cukor felét keverjük el a liszttel és a vanília kikapart magjával, adjuk hozzá a vajat és dolgozzuk el morzsásra. A legegyszerűbb, ha a robotgép dagasztófejét használjuk erre a feladatra.
A morzsát osszuk két felé és az egyik részét jó alaposan nyomogassuk bele egy kivajazott tortaforma aljába.
A tojásokat válasszuk szét, és a sárgájákat keverjük el a maradék cukorral.
Adjuk hozzá a túrót és a reszelt citromhéjat is.
A fehérjékből verjünk kemény habot, majd forgassuk bele a túrós keverékbe.
Az elkészült krémet oszlassuk el a tortaformába nyomogatott morzsaalapon.
A gyümölcs felét szórjuk a krémre.
A gyümölcs másik felét forgassuk bele a maradék morzsába és szórjuk meg a krémet vele. Így biztosan mindenhova jut majd gyümölcs.
Az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a torta tetején a morzsák aranybarna színt kapnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése