Vaníliás tápiókapuding kakaóbab törettel

A tápiókagyöngy a manióka növény gyökeréből kivont, szárított keményítőlisztből készül. Nyersen úgy néz ki, mint a hungarocell golyó. Mivel magas a keményítőtartalma, jó sűrítőanyag. Általában pudingot készítenek belőle, ami leginkább a tejberizsre hasonlít, csak sokkal jobb az állaga. Szerintem finomabb is.

Két napig azon gondolkodtam, hogy hogyan készítsem el az új szerzeményemet. Szóba jött csokis, fahéjas, tonkababos, gyümölcsös verzió, ezek variálása rétegenként, mindenféle szósszal. Aztán végül úgy döntöttem, hogy első nekifutásra mégsem kéne nagyon bonyolítani, szóval sima vaníliás puding lett belőle.

A kakaóbab töret a kakaóbab hántolva, morzsolva és pörkölve. Száz százalék kakaó íze van és olyan ropogós, mint a mandula. Amellett, hogy elképesztően finom, szerintem nagyon elegáns.


 Tápióka és kakaóbab töret is kapható a Culinarisban.

 Hozzávalók:
120 g tápiókagyöngy
5 dl víz
5dl tej
1 vanília rúd
3 evőkanál cukor
+ kakaóbab töret a tálaláshoz

Elkészítés:
A tápiókagyöngyöt áztassuk be 1 órára 5dl vízbe.
Szűrjük le, keverjük el a cukorral, a tejjel és a vanília kikapart belsejével.
A vanília rúddal együtt forraljuk fel és közepes lángon főzzük kb. 12-15 perc alatt készre. Ezalatt a tápióka megduzzad és besűrűsödik.
Adagoljuk tálkákba és tálalás előtt szórjuk meg a kakaóbabbal.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...