Szederzselés, túróhabos kisdesszert

 Eredetileg csak a zseléágyon volt a túróhab, de aztán beugrott, hogy kaptam múltkor egy doboz csoki tálkát és milyen szuperül nézne ki benne ez a két töltelék. Nagyon elégedett vagyok ezzel a megoldással, egy desszert pont egy harapás, olyan, mint egy bonbon, csak elegantosabb.
Ilyen csoki kapszulát az Ázsia Bt,-ben tuti lehet kapni.





Hozzávalók:
300g fagyasztott szeder(használhatunk más gyümölcsöt is, pl. szedret, meggyet)
3 lap zselatin
2 evőkanál cukor
½ citrom lereszelt héja
kevés citromlé

250 g túró
50 g olvasztott fehércsokoládé (elhagyható)
1 evőkanál cukor
1 rúd vanília kikapart belseje
2 dl habtejszín
½ citrom lereszelt héja



Elkészítés:
A zselatin lapokat áztassuk hideg vízbe 20 percre.
A fagyasztott gyümölcsöt olvasszuk fel és, ha meg szeretnénk szabadulni a magoktól szűrőn passzírozzuk át, amennyire csak lehet, hogy a végén tényleg csak a magok maradjanak a szűrőben. Ízlés szerint benne is hagyhatjuk a ropogós kis magvakat, ebben az esetben elég csak turmixgépben vagy botmixerrel pürésíteni a gyümölcsöt.
A gyümölcsöt keverjük el a cukorral és a citromhéjjal majd ízesítsük kevés citromlével.
A zselatin lapokat csöpögtessük le, majd mikróban olvasszuk fel és keverjük el a gyümölccsel. A kész zselét még folyékony állapotában öntsük tálba (ha van csoki kapszulánk) vagy muffin formába és tegyük hűtőbe pár órára megdermedni. (Ha megdermedtek késsel vagy hústűvel vágjuk körbe őket, a formát megfordítva, kis ütögetésre ki is csúsznak a lapok.)
A túrót krémesítsük turmixgépben vagy szűrőn áttörve. Dolgozzuk össze a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliával és az olvasztott csokoládéval.
A tejszínből verjünk kemény habot, majd a harmadát dolgozzuk bele a túróba, hogy ezzel is kicsit fellazítsuk. A maradék tejszínhabot minél kevésbé összetörve, falapáttal forgassuk a túrókrémhez.
A megdermedt zselét töltsük habzsákba és félig töltsük ki vele a csoki kapszulákat, majd mehet a tetejére habzsákkal a túróhab is.

Az első változat, málnazselével


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...