Kakaós, diókrémes torta

El kellett törnöm nehogy túl édes legyen.:-)





Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
150 g cukor
50 g cukrozatlan kakaópor
egy csipet só.

Hozzávalók a diókrémhez:
350 g darélt dió
100 g porcukor
1 tesákanál fahéj
50 g cukrozatlan kakaópor (Utólag azt gondolom, hogy teljesen felesleges a töltelékbe is tenni kakaót, a piskóta é a csokimáz mellé)
4 dl tej

+baracklekvár, étcsoki, vaj

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját verjük a cukor ¾ részével fehéredésig. A tojássárgája ilyenkor sűrűbb lesz és kivilágosodik.
Keverjük a kifehéredett tojássárgájához a kakaót és a sót.
A fehérjéből és a maradék cukorból verjünk kemény habot, majd forgassuk a kakaós keverékhez. (Első lépésben a harmadával elkeverve lazítsuk fel a krémet, majd óvatosabban forgassuk bele a maradékot)
Öntsük a tésztát kivajazott, kibélelt formába és az előmelegített sütőben, süssük kb 25 perc alatt készre. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e. Ha hústűt szúrunk a tésztába és azt tisztán húzzuk ki, a süti megsült.
A krémhez keverjük el az összes hozzávalót, majd közepes lángon hagyjuk egy kcisit bugyogni és besűrűsödni.

A kihűlt piskótát vágjuk félbe, kenjük meg baracklekvárral és a diókrémmel, majd illessszük rá a tetejét.

A csokimázhoz olvasszunk össze csokit kevés vajjal mikróban vagy vízgőz fölött és kenjük be vele a tortát.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...