El kellett törnöm nehogy túl édes legyen.:-)
Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
egy csipet só.
Hozzávalók a diókrémhez:
1 tesákanál fahéj
+baracklekvár, étcsoki, vaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját verjük a cukor ¾ részével fehéredésig. A tojássárgája ilyenkor sűrűbb lesz és kivilágosodik.
Keverjük a kifehéredett tojássárgájához a kakaót és a sót.
A fehérjéből és a maradék cukorból verjünk kemény habot, majd forgassuk a kakaós keverékhez. (Első lépésben a harmadával elkeverve lazítsuk fel a krémet, majd óvatosabban forgassuk bele a maradékot)
Öntsük a tésztát kivajazott, kibélelt formába és az előmelegített sütőben, süssük kb 25 perc alatt készre. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e. Ha hústűt szúrunk a tésztába és azt tisztán húzzuk ki, a süti megsült.
A krémhez keverjük el az összes hozzávalót, majd közepes lángon hagyjuk egy kcisit bugyogni és besűrűsödni.
A kihűlt piskótát vágjuk félbe, kenjük meg baracklekvárral és a diókrémmel, majd illessszük rá a tetejét.
A csokimázhoz olvasszunk össze csokit kevés vajjal mikróban vagy vízgőz fölött és kenjük be vele a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése