Narancsos csokimousse

Eredetileg ez lett volna az éclair tölteléke, csak közben a hagyományos vaníliás cukrászkrém mellett döntöttem.
Én tejcsokit használtam, mert féltem, hogy az étcsoki elnyomja a narancsízt. Hajaj így meg a narancs nyomta el a csokit, de még hogy! Ezért került bele a kakaópor.
 Legközelebb már étcsokiból csinálom..


200 g csoki
(2 evőkanál cukrozatlan kakaópor)
2 narancs leve
1 narancs lereszelt héja
50 g vaj
3 tojás
2 evőkanál cukor
1 dl habtejszín
+kakaóbab töret (Magában is finom, de a törettel ezerszer jobb!)

 Elkészítés:
A csokit olvasszuk fel a vajjal, (a kakaóval), a narancslével és a reszelt narancshéjjal vízfürdőn. Lábosba víz, arra tál, abba csoki. A lábos alja ne érjen a vízhez.
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből verjünk kemény habot. A sárgáját keverjük habosra a cukorral és forgassuk a felvert fehérjéhez.
A csokis masszát is forgassuk a tojáshoz, minél kevésbé összetörve a habot. Én falapátot szoktam használni és elvileg belülről kifelé forgatva, alulról felfelé kell elegyíteni a krémet.
A tejszínből verjünk kemény habot és mehet ez is a csokis krémhez.
Tegyük hűtőbe, hogy kicsit összeálljon. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóbab törettel, de korábban el is keverhetjük a krémmel.


5 megjegyzés:

kardigán írta...

és elárulod akkor a hagyományos vaníliás krémet is?:)

re írta...

Minden ugyanaz, csak narancslé helyett is tej megy bele és nincs benne narancshéj.

kardigán írta...

köszi :)

nina_br írta...

de a kakaobabtoretet honnan szedjen egy szerencsetlen keleteuropai? Vagy Culinaris?

re írta...

aha én ott vettem. tényleg érdemes befektetni mert iszonyú jó dolog, azt hiszem jelen pillanatban a kedvenc alapanyagom! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...