Spenótos, ricottás, tökmagos lepény

Hármas számú lepény, a lepénysorozatból.
Elég szolid kaja, de finom. Azért ha lett volna aszalt paradicsomom, én rászórtam volna.





Hozzávalók:
egy csomag (2 lap van benne)-540 g leveles tészta
300-350 g ricotta
1 tojás
3 gerezd fokhagyma
sok friss spenót (úgyis nagyon összeesik)
1 evőkanál olíva olaj
bors
szerecsendió
egy nagy marék tökmag

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A spenótot az olajon a lereszelt vagy kinyomott fokhagymával fonnyasszuk meg. Szórjuk meg sóval, borssal. Amint összeesik, le is húzhatjuk a tűzről.
A ricottát keverjük el a tojással, sóval, borssal, szerecsendióval. Ha szeretnénk, ebbe is keverhetünk reszelt fokhagymát.
Egy sütőpapírral bélelt tepsin helyezzük egymásra a két tésztalapot és a széleit gátként hajtsuk fel, így nem folyik ki nagyon a töltelék.
Ha nagyon sok tölteléket teszünk a tésztára, tegyük be a sütőbe üresen 5 perc elősütésre.
Előmelegített sütőben süssük kb. 20- 25 percig, illetve amíg a tészta meg nem pirul. Az utolsó 5 percben szórjuk meg a lepényt tökmaggal.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...