Zöldborsó pörkölt

Az elmúlt hetekben nem nagyon volt kedvem főzni sajnos, de ez még belefért, annyiszor csináltam életemben, hogy már 15 perces rekord elkészítési időnél tartok.


Hozzávalók: (1 nagy adaghoz)
olaj
500 g zöldborsó
1 fej vöröshagyma
150 g csirke
1 teáskanál pirospaprika
2 dl víz
1 dl paradicsomlé vagy egy kis konzerv sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:
A zöldborsót forrásban lévő vízben főzzük puhára.
A hagymát vágjuk apróra és kevés olajon teflon serpenyőben pirítsuk üvegesre. Ilyenkor áttetsző lesz a színe.
Adjuk hozzá az apró kockákra vágott csirkét és pirítsuk addig, amíg a hús ki nem fehéredik.
A serpenyőt húzzuk le a tűzről keverjük el benne  a pirospaprikát, majd öntsük fel a vízzel és a paradicsomlével.
Nyomjuk vagy reszeljük bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és közepes lángon, néha megkeverve hagyjuk, hogy a folyadék elforrjon. Ez alatt a hús is teljesen megfő.
Ha besűrűsödött forgassuk bele a megfőtt zöldborsót és tálaljuk joghurttal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...