Currys zöldbab csirkével és aszalt meggyel

És íme a borsópörkölt párja, amit szintén tonnaszámra készítek. Teljesen ugyanaz az elkészítési folyamat, mint a borsós változatnál, csak pirospaprika helyett curryt használok. Na meg kerül bele aszalt gyümölcs, ami a currynél elmaradhatatlan. Jobb időkben aszalt meggy, ínségben mazsola.


Ez a recept eredetileg a Galaxis Klubnak készült.

Hozzávalók:
olaj
500 g zöldbab
1 fej vöröshagyma
150 g csirke
1 teáskanál currypor
2 dl natúr joghurt
50 g aszalt meggy, cseresznye vagy mazsola
bors
citromlé

Elkészítés:
A zöldbabot forrásban lévő vízben 5-10 perc alatt főzzük puhára.
A hagymát vágjuk apróra és kevés olajon  pirítsuk üvegesre.(Kivilágosodik és áttetsző lesz.)
Adjuk hozzá az apróra kockázott csirkét és pirítsuk az egészet addig, amíg a hús ki nem fehéredik.
Keverjük hozzá a curryport és öntsük fel kb 3 dl vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük citromlével.
Közepes lángon, néha megkavarva hagyjuk a folyadékot elforrni, ezalatt a hús is megpuhul.
Keverjük a zöldbabot a csirkéhez, adjuk hozzá a joghurtot és az aszalt gyümölcsöt és kész is van.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...