Currys karfiolkrémleves mazsolával

Currymánia.
Ha magamnak főzök heti 3-4 alkalommal tuti curryt eszem. Ez a leves is eredetileg sima karfiolkrémlevesnek indult, de shame on me húsleveskockát használtam amitől furán sárga lett a színe.
A curry adta magát, ha már sárga, legyen nagyon sárga!
A mazsola pedig kell. Azaz az aszalt piros gyümölcs (nekem) kell a curryhez, mindegy miről van szó.
(Most csak mazsola volt itthon.)


.
Hozzávalók:
600 g karfiol
1, 5 liter húsleves (jobb híján leveskocka is használható)
2 dl natúr joghurt
2 tojássárgája
1 teáskanál currypor
citromlé
bors

Elkészítés:
A karfiolt szedjük kisebb rózsákra és mossuk meg jó alaposan. Tényleg alaposan!Egyszer egy meztelencsiga kandikált ki a karfiolból, utána hetekig rá se tudtam nézni!
A húslevest forraljuk fel és kis lángon főzzük benne puhára a karfiolt.
Turmixoljuk le a megfőtt zöldséget a húslevessel.
A joghurtot egy tálban keverjük el a curryporral és a két tojássárgájával. Adjunk hozzá egy- két merőkanál levest és keverjük el alaposan. Öntsük az egészet vissza a karfiollevesbe és turmixoljuk le megint.
Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük citromlével.
Tálaljuk mazsolával.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...