Hozzávalók:
225 g vaj
225 g porcukor
4 tojás
2 narancs lereszelt héja
1 dl narancslé (frissen facsart)
egy csipet só
225 g liszt
1 teáskanál sütőpor
Hozzávalók a sziruphoz:
1 dl narancslé (frissen facsart)
fél citrom kifacsart leve (elhagyható)
50 g porcukor
Hozzávalók a csokimázhoz:
100 g étcsoki
2 evőkanál vaj
1 narancs lereszelt héja (elhagyható)
Elkészítés:
A cukrot keverjük krémesre a vajjal.
Egyenként adjuk hozzá a tojásokat is, majd keverjük bele a narancslevet és a narancshéjat.
Mehet bele a liszt, a sütőpor és a só is.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Öntsük a tésztát sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott formába, és előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt süssük készre. Ha nagyon hamar pirulni kezd a teteje, fedjük le alufóliával. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e. (Szúrjunk hústűt a tésztába, ha tisztán jön ki, kész a süti.).
A mázhoz keverjük el a narancslevet a citromlével és a cukorral.
Hagyjuk kicsit kihűlni a sütit még a formában, majd locsoljuk meg a sziruppal.
A csokit olvasszuk össze a vajjal, adjuk hozzá a narancshéjat és kenjük be vele a kihűlt sütit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése