Csináltam már rendes palacsintát serpenyőben, de még félek tőle, viszont szerencsére van hiperszuper palacsintasütőnk, amivel jobban kijövök Olyan igazi óriáspalacsinta sütő, amin fabotocskával kell szétoszlatni a tésztát!
Ez végülis egy nagy kerek teflonlap, ami felforrósítja magát. Sosem gondoltam volna, hogy hasznos egy ilyen gép, de nagyon sokat használjuk. A pufi palacsinta azért még serpenyőben is megy, sőt egyszerre három is.:-)
/És itt van valaki más banános palacsintája.:-)/
Anno még a nyári áfonyás mézes változatról és most a téli, banános karamelles pufi palacsintáról is készült fotó
Jamie Oliver recept.
Hozzávalók a palacsintához:
3 tojás
120 g finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1,5 dl tej
csipet só
1-2 banán
120 g finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1,5 dl tej
csipet só
1-2 banán
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. A lisztet keverjük el a sütőporral és a sóval. A sárgájához adjuk hozzá a tejet, majd apránként, folyamatosan kevergetve öntsük a liszthez, így a tészta nem lesz csomós.
A fehérjéből verjünk kemény habot. Akkor jó, ha a tálat fejjel lefelé fordítva a hab a helyén marad.
A fehérjehabot forgassuk a tésztába. A banánt szeleteljük fel.
A tojásokat válasszuk szét. A lisztet keverjük el a sütőporral és a sóval. A sárgájához adjuk hozzá a tejet, majd apránként, folyamatosan kevergetve öntsük a liszthez, így a tészta nem lesz csomós.
A fehérjéből verjünk kemény habot. Akkor jó, ha a tálat fejjel lefelé fordítva a hab a helyén marad.
A fehérjehabot forgassuk a tésztába. A banánt szeleteljük fel.
Forró teflon palacsintasütőt nagyon kevés olajjal vagy vajjal kenjünk át, és egy kisebb merőkanálnyi tésztát öntsünk bele. Nyomkodjunk a palacsintába banán szeleteket, amennyit csak szeretnénk. Fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is. Amennyiben nagyobb serpenyőt használunk, illetve kisebb korongokat sütünk, egyszerre 3 adagot is készíthetünk.
Hozzávalók a karamellszószhoz:
4-5 evőkanál barna cukor (Sima cukor is jó.)
2 dl tejszín
citromlé
só
Elkészítés:
Egy lábosban keverjük el a cukrot a tejszínnel és forraljuk fel. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve forraljuk olyan sűrűre, amilyenre szeretnénk és ízesítsük citromlével, illetve sóval. Hűlés közben még sűrűsödik a szósz, de tejszínt hozzákeverve bármikor korrigálhatjuk.
1 megjegyzés:
mi ezt a receptet használjuk, egyszerűbbnek tűnik és látszatra egyforma az eredmény
Megjegyzés küldése