300 g zöld lencse
2 babérlevél
2 répa
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g aszalt fekete cseresznye (használhatunk helyette meggyet, áfonyát vagy akár mazsolát is)
1 narancs
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál dióolaj (helyettesíthető olívaolajjal)
só
bors
citromlé
Elkészítés:
A lencsét válogassuk át és áztassuk be pár órára vagy akár egész éjszakára.
Forrásban lévő sós vízben, a babérlevelekkel főzzük puhára. (kb. 10-15 perc.)
A megpucolt répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
A lilahagymát daraboljuk apróra, a fokhagymát reszeljük le vagy fokhagyma nyomóval nyomjuk szét.
A zöldségeket forgassuk össze, amíg még meleg a lencse, hogy a hőtől kicsit megpuhuljanak.
Forgassuk a salátához az apróra vágott petrezselymet, az aszalt gyümölcsöt és a kis kockákra vágott naancsot is, majd mehet hozzá a dióolaj.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése