Nem én találtam ki, ezt írja a könyvében!
Hozzávalók:
225 g vaj
340 g étcsokoládé
6 tojás
200 g cukor
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
Kenjünk ki vajjal egy kb. 23 cm átmérőjű tortaformát, majd kívülről alaposan csomagoljuk be alufóliával. Erre azért van szükség, mert vízfürdőben gőzöljük a süteményt és így megakadályozhatjuk, hogy a víz beszivárogjon a formába.
A csokit törjük darabokra és a vajjal együtt olvasszuk meg gőz felett. .(Egy lábosba tegyünk vizet, majd arra helyezzünk egy tálat úgy, hogy annak az alja ne érjen bele a vízbe.)
A cukrot keverjük habosra a tojásokkal, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét is.
A keveréket öntsük a becsomagolt tortaformába, majd a formát helyezzük egy magasabb peremű tepsibe. Öntsünk a tepsibe annyi forró vizet, hogy a tortaforma feléig érjen, majd tegyük az egészet a sütőbe.
Süssük készre a tortát nagyjából 60-70 perc alatt. Akkor jó, ha a közepét megérintve a tészta még kissé lágy.
Hűlés után a torta könnyen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése