Cseresznyés diós brownie

Tegnap  ennek a sütinek már azzal is sikerült kiütnie, hogy a tálat kikapargattam amiben készült. Najó előtte még lecsúszott egy kis sült kolbász és "pár" szem pogácsa is...,de tény, hogy ez a brownie egy hatásos darab.



Hozzávalók:
250 g jó minőségű étcsoki (min. 70%)
100 g vaj
4 tojás
250 g cukor
egy csipet só
egy rúd vanília kikapart belseje
140 g liszt
100 g dió
250 g cseresznye

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A csokit és vajat vízgőz felett(lábosba víz arra tál, tál alja ne érjen a vízhez) vagy mikróban olvasszuk össze.
A tojásokat habverővel dolgozzuk össze a cukorral, a sóval és vaníliával, majd mehet bele a liszt is. A diót tetszés szerint aprítsuk fel, én speciel csak a kezemmel morzsoltam, mert szeretem, ha igazán nagy darabok vannak a sütiben. A diót és a cseresznyét forgassuk a tésztába, majd az egészet öntsük kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...