Sült paprika és paradicsomleves

A fehér pöttyök valójában joghurt cseppek, de tökéletesen és teljesen feleslegesek ebbe a levesbe. Csak végső elkeseredésemben történt, mert ez a leves nagyon nem fotogén én meg nem vagyok elég tehetséges fotós és elég türelmes se.



Ez a recept eredetileg a Galaxis klubnak készült.

Hozzávalók:
2 piros pritamin paprika
4 paradicsom
8 gerezd fokhagyma
1 liter hús vagy zöldségleves
2 tojássárgája
bors

A késsel megszúrkált paprikát és paradicsomot, illetve a héjas fokhagymát tegyük tepsire és grill fokozaton kb 20-30 perc alatt süssük meg őket. Akkor jó, ha a paprika és a paradicsom teljesen megpuhul, héjuk feketén foltos. Nem baj, ha égett, mert ettől lesz finom füstör ízük és a héjukat úgyis leszedjük.
A tepsiből kivéve a paradicsomot és a paprikát tegyük nejlon zacskóba pár percre, így
Szinte leesik róluk a héj. Hámozzuk meg őket, vagy kaparjuk ki a zöldség belsejét, ahogy épp kedvünk van. A nagyobb darabokban maradt belsőt aprítsuk fel.
A hús vagy zöldséglevest forraljuk fel, majd dobáljuk hozzá a zöldségeket és nyomjuk bee a krémesre sült fokhagymát, ami szinte kibuggyan a héjából.
Forraljuk össze az egészet kb 10-15 perc alatt közepes lángon, majd turmixoljuk le a levest. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tojássárgájákat verjük fel és adjunk hozzá kb. egy pohárnyi levest evőkanalanként, folyamatosan kevergetve, hogy biztos ne csapódjon ki. Öntsük vissza a tojásos keveréket a levesbe és épp hogy csak forraljuk fel újra.
Tetszés szerint le is szűrhetjük, hogy selymesebb állagot kapjunk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...