Nem hiszem,
hogy egy salátához pontos mértékegységek, sőt alapanyagok kellenének. Én is azt
raktam bele az enyémbe, amit éppen itthon találtam és annyit amennyi volt vagy
amennyire az adott dolgot éppen szeretem.
A bélszínről nincs mondanivalóm. Uncsi, de fincsi.
Az én
salátámba belekerült:
egy nagy
marék madársaláta
két marék
koktélparadicsom
½ uborka
½ avokádó
½ alma
½ mangó
1 lilahagyma
5-6 evőkanál
főtt quinoa
citromlé
olívaolaj
paradicsomecet (hmmm...Gegenbauer)
só
2 szelet
ujjnyi bélszín
mogyorónyi
vaj
nagy szemű só
A negyedelt
paradicsomokat, az apróra vágott uborkát, avokádót, almát, mangót, lilahagymát
összekevertem a madársalátával és a quinoával. Meglocsoltam kevés citromlével,
olívaolajjal és paradicsomecettel, majd sóztam és újra összekevertem az
egészet.
A bélszínt
forró serpenyőben, kevés olívaolaj és olvasztott vaj keverékén, magas lángon
oldalanként fél percig sütöm, majd alacsonyabb lángon oldalanként újabb fél
percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése