Kistücsök


Nem rajongok a balatoni nyaralásokért, mert nem tudok magammal mit kezdeni és egy két nap után végül mindig úgy döntök, hazamegyek. Éppen ezért igen ritkán is jövök le, de a családomnak most sikerült megvesztegetnie egy ajánlattal, méghozzá egy ebéddel a Kistücsökben, ami úgyis útba esik Balatonfenyves felé.

Szerencsére foglaltam asztalt, különben esélytelen lett volna, hogy leüljünk. Összességében tetszett a hely, mert korrekt, barátságos és nem is túlságosan drága, bár kicsit erősebb az étterem balatoni hangulata, mint amire számítottam. Mostantól ha ki akarunk rúgni nyaralás alatt a hámból, tuti hogy csak a Kistücsökbe megyünk.

A kiszolgálás nem győzött meg, de tény, hogy vasárnap ebédidőben tele volt az amúgy nem kicsi étterem és a folyamatos mozgás lefoglalta a pincéreket. Ennek ellenére kicsit több figyelem és egy személyesebb hangvétel jobban esett volna, ami egyébként a törzsvendégeknek láthatóan kijár.

Amuse boucheként vadpástétomot kaptunk chilis görögdinnyével. Olvastam már valahol a chili és a dinnye párosításról, de nem gondoltam, hogy tényleg ennyire ütős.



Én előételnek kovászosuborka-krémlevest választottam, aminek a sztorija itt olvasható.
Volt még az asztalon hideg töksaláta kaporolajjal és ropogós szalonnapörccel, házi sonka, szalámi, mangalica szalonna, valamint malacfejhús sáfrányos hagymakrémmel, chilis mogyoró hagymával. A kezdő fogások nagyon finomak voltak és a friss tömött házi parasztkenyér is pillanatok alatt elfogyott.





A főételekkel is elégedettek voltunk, sőt az a nem túl gyakori helyzet állt elő, hogy mindenki a saját választását tartotta a legjobbnak. Kiemelkedő volt a házi nyúldagadó mellé tálalt zöldborsó-variáció mentás zöldborsókrém és sörtésztában kisütött cukorborsó eleme valamint a sertésbordához kínált paradicsomos rizottó. Itt a krémes rizsbe utólag keverték bele a nyers paradicsomot.
A ropogós csülök hagymákkal és petrezselymes pirított burgonyával illetve a hagyományos borjúpaprikás nokedlivel is első osztályú.





A desszertek terén sajnos a Kistücsök nem annyira kiemelkedő. A heti ajánlatban található szeder tányér kifejezetten gyengére sikerült. A kis piskótaszeleten a levendulás szederkrém egyáltalán nem ízlett, az ikea mécsestartóban tálalt krém pedig nem volt több egy szedres gyümölcsjoghurtnál.


A házi krémes korrekt volt, de a krém egy kicsit túlságosan be volt húzva zselatinnal. A gyümölcshab íze elképesztően intenzív és állagra is izgalmas, mivel nem az ismert tejszínes mousse, inkább vizes, mintha egy habos gyümölcsléről fölözték volna le.


Kávékrém házi csokoládé fagylalttal. Alapvető hiba, hogy mire a desszert megérkezett, a csokifagyi már nagyban olvadt. A kávés desszertből nekem amúgy is hiányzott valami ropogós, de jegeskávé címen tökéletesen szerepelt volna.


A gyümölcsös morzsa házi levendulafagyival összességében nagyon ízlett, de részleteiben itt is becsúsztak hibák. A házi levendulafagyi kissé jeges volt, inkább sorbet szerű, a morzsa pedig önmagában túl édes és melegen szerintem nagyobb hatást érne el.


A desszerteket leszámítva tehát szuper élmény volt, legszívesebben már holnap visszamennék csak sajnos már elhamarkodottan bevállaltam egy rozé kacsamell ebédet gluténmentes sajttortával. Hipp-hipp hurrá a Kistücsöknek.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...