Fehércsokis, mandulás epres süti




Hozzávalók:
200 g liszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
csipet só
100 g hámozott darabolt mandula
100 g fehércsokoládé apró kockákra vágva
200 g cukor
120 g szobahőmérsékletű vaj
1 rúd vanília kikapart belseje
1 tojás
150 ml tej
250 g eper feldarabolva

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A lisztet mérjük össze a sütőporral, a sóval valamint a feldarabolt mandulával és fehércsokival.
A szobahőmérsékletű vajat habverővel dolgozzuk össze a cukorral és a vaníliával aztán mehet bele a tojás is. Apránként keverjük hozzá a tejet, majd adagoljuk hozzá a szárazanyagokat is.
Öntsük a tésztát kivajazott kerek tortaformába.
A tetszés szerint feldarabolt epret nyomkodjuk a tésztába majd előmelegített sütőben 35 perc alatt süssük az egészet készre. Ha nagyon hamar pirulni kezd a sütemény teteje, alufóliával takarjuk be.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...