Édesburgonya jó sok vajjal, rozmaringgal, chilivel és parmezánnal

Most készítettem először édesburgonyát. Nagyon hasonló a krumplihoz, de édeskésebb, olyan kicsit, mintha a krumpli és a sütőtök keveréke lenne. Nekem bejött, mondjuk a sok vaj rozmaring kombóval nem igazán lehet nagyot tévedni. Ebben a formájában inkább köretként működik, legközelebb ropogósra sütöm, mint a sült krumplit.


 Hozzávalók:
100 g vaj
3 nagy édesburgonya
1 chilipaprika
friss rozmaring
só, bors
+frissen reszelt parmezán

Az édesburgonyát hámozzuk meg és szeleteljük fel kb. 1 cm vastag szeletekre. A szeletek méretétől függően vágjuk félbe vagy harmadokba. Tegyük tepsibe, sózzuk, borsozzuk.
A vajat olvasszuk meg és forraljuk addig, amíg be nem barnul. Ez 2-3 perc alatt megtörténik, közben szórjuk rá a rozmaring lecsípett/ lehúzott leveleit.
A chiliből távolítsuk el a magokat és szeleteljük fel vékonyan.
A rozmaringos barnított vajat öntsük az édesburgonyára, forgassuk az egészet össze a chilivel, majd mehet az egész a sütőbe. 15 perc alatt kész is van.
Tálaljuk frissen reszelt parmezánnal.


1 megjegyzés:

Beastie írta...

Nálunk a csicsókát a piacon édes burgonyának árulták. Lehet hogy ugyanaz, mint amivel Te is dolgoztál? mert szombaton veszek 2 kg-ot belőle, s lehet hogy nem csak nyersen esszük :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...