Hozzávalók:
4 szelet bacon
1 teáskanál vaj
1 gerezd fokhagyma
1 marék reszelt parmezán
½ marék mandula
(+tejföl)
Elkészítés:
A spárgát tisztítsuk meg, vágjuk le a fás részeket és daraboljuk kb. 2
cm-es darabokra.
Forrásban lévő sós, citromos vízben főzzük meg félig(kb. 2 perc), majd szűrjük le.
A bacont szeleteljük fel kis csíkokra és forró serpenyőben pirítsuk
meg. Ha nem sül ki belőle elég zsír adjunk hozzá 1 tk. vajat, hogy elég szaftos
legyen.
Reszeljük hozzá a fokhagymát és mehet bele a félig főzött spárga is.
Pirítsuk az egészet 1-2 percig, majd forgassuk hozzá a reszelt parmezán
és a durvára vágott mandulát.
Akinek úgy gusztusosabb a sajtot és a mandulát rászórhatja, a már kész
tálalt ételre is.
Én tejföllel ettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése